Sayfalar

3 Şubat 2012 Cuma

Kandil Simidi

Merhaba sevgili okuyucularım:))

Herkese hayırlı kandiller diliyorum...

Benim kandil simitlerim şu an fırında pişiyor, siz de yapmak ister misiniz?

Kandil simidi

Malzemeler:

  • 150 gr terayağ ya da margarin (oda ısısında,yumuşak)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/3 çay bardağı sirke
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket mahlep ve susam aromalı kabartma tozu (Ya da 1 paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı mahlep)
  • 3-3,5 su bardağı un
  • üzeri için; yumurta sarısı ve susam
Yapılışı:

  1. 3 su bardağı unu ve diğer hamur malzemelerini çukur bir kapta bütünleşene kadar yoğurun.
  2. Unu az gelirse yavaş yavaş un ekleyin.
  3. Hamur kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yapın ve iki ucunu birleştirin.
  4. Yumurta sarısına biraz zeytinyağı ekleyip karıştırın.
  5. Yaptığınız ruloları önce yumurta sarısına sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk pişirin.
Afiyet olsun!


8 yorum:

  1. Bugün bir ben yapmadim galiba kandil simidini
    :-((

    seninkiler harika

    ellerine saglik
    dualarin kabul olsun...

    YanıtlaSil
  2. Çayın yanına nefis olur ,allah kabul etsin.. hayırlı kandiller..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Allah kabul etsin canım..
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. rabbim kabul buyursun dua ve sadakalarımızı canım.
    ellerine sağlık
    yeni döndüm ve özledim sizlerii.
    :)
    muhabbetle..

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor, Allah kabul etsin. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. rabbim kabul etsin canım
    mmmmm kandil simidi harika
    :)))

    YanıtlaSil
  7. ellerıne sağlık canım nefıs olmus sımıtler,sevgıler...

    YanıtlaSil
  8. emel,
    pelin,
    deniz,
    bir tutam kekik,
    bir kase lezzet,
    elif,
    zeymuran,

    Güzel yorumlarınız için ve ziyaretiniz için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil