Sayfalar

13 Aralık 2011 Salı

Fırında Menemenli Kremalı Yumurta



Güzel bir Pazar sabahı kahvaltısı alternatifi..

Malzemeler:

4 adet güveç kabı
1 adet büyük boy domates
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı krema
tuz
karabiber
tatlı toz kırmızı biber

Yapılışı:

1. Domatesi ve biberleri yıkayıp küp küp doğrayın.
2. Küçük bir tavaya zeytinyağını koyup doğradığınız biberleri ekleyip,hafifçe kavurun.
3. biberler kavrulduktan sonra domatesleri ekleyip hafif diri kalacak şekilde pişirin. tuz ve kararbiberi ekleyin.
4.Hazırladığınız harcı yağlanmış güveç kaplarına paylaştırın.
5. Her birinin üzerine birer yumurta kırıp birer yemek kaşığı krema ekleyin. Üzerlerine tatlı toz kırmızı biber serpin.
6. Güveç kaplarını fırın tepsisine yerleştirip, tepsiye kapların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
7.Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 10-15dk pişirin. Pişirme zamanını yumurtaları kontrol ederek ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

5 yorum:

  1. Kahvaltı için harika bi seçenek gerçekten.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. İlk fırsatta deneyeceğim. Harika bir alternatif. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Seçil, çok teşekkürler:)

    Öğretmenin Mutfağı, teşekkür ederim canım:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canımm:)
    çok hoş bir tarif olmuş bu kahvaltı için..
    sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım
    keşke pişmiş halininde resmini çekseydin gerçi bu nefis tarifin resmini çekmeye fırsat kalmamıştır aile bireyleri yumurtaları bitirmişlerdir :))
    Sevgiler.....

    YanıtlaSil