Sayfalar
▼
13 Aralık 2011 Salı
Fırında Menemenli Kremalı Yumurta
Güzel bir Pazar sabahı kahvaltısı alternatifi..
Malzemeler:
4 adet güveç kabı
1 adet büyük boy domates
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı krema
tuz
karabiber
tatlı toz kırmızı biber
Yapılışı:
1. Domatesi ve biberleri yıkayıp küp küp doğrayın.
2. Küçük bir tavaya zeytinyağını koyup doğradığınız biberleri ekleyip,hafifçe kavurun.
3. biberler kavrulduktan sonra domatesleri ekleyip hafif diri kalacak şekilde pişirin. tuz ve kararbiberi ekleyin.
4.Hazırladığınız harcı yağlanmış güveç kaplarına paylaştırın.
5. Her birinin üzerine birer yumurta kırıp birer yemek kaşığı krema ekleyin. Üzerlerine tatlı toz kırmızı biber serpin.
6. Güveç kaplarını fırın tepsisine yerleştirip, tepsiye kapların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
7.Önceden ısıttığınız 200 derece fırında 10-15dk pişirin. Pişirme zamanını yumurtaları kontrol ederek ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kahvaltı için harika bi seçenek gerçekten.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilİlk fırsatta deneyeceğim. Harika bir alternatif. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSeçil, çok teşekkürler:)
YanıtlaSilÖğretmenin Mutfağı, teşekkür ederim canım:)
ellerine sağlık canımm:)
YanıtlaSilçok hoş bir tarif olmuş bu kahvaltı için..
sevgilerimle..
:)
Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilkeşke pişmiş halininde resmini çekseydin gerçi bu nefis tarifin resmini çekmeye fırsat kalmamıştır aile bireyleri yumurtaları bitirmişlerdir :))
Sevgiler.....