Herkese Merhabaa!
Bugün paylaşacağım tarif hem hafif hem de sağlıklı! Kabağın her türlü yemeğini severim,özellikle mücvere bayılırım. Bu minik sandallara da eşim bayılıyor ve sıkça yapıyorum:)
Malzemeler (4 kişilik)
2 adet kabak
4 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
1 çorba kaşığı labne peyniri
2-3 dal dereotu
Karabiber
Pulbiber
Dilerseniz üzerine beşamel sos yapabilirsiniz. Ben bu sefer yapmadım.
Yapılışı:
1. Kabakları boylamasına ikiye bölün,içlerini oyun.
2. Dilerseniz buharda dilerseniz çok az su eklediğiniz tencede hafif diri kalacak şekilde pişirin.
3.Beyaz peyniri rendeleyip ince kıyılmış dereotu ve 1 çorba kaşığı labne peynirini karıştırın. Çok az karabiber ilave edin.
4.Küçük bir borcamı zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. İç harcı kabakların içine paylaştırıp borcama dizin.
5. Üzerlerini pulbiber ile süsleyip 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun
kabağa bende bayılırım hele bide böyle dereotlu olursan ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...
YanıtlaSilharika görünüyorlar:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
üzerine çok az kaşar peyniri de yakışır,fırından son dakika çıkartırken:)
sevgilerimle...
Kabak sever olarak ve son günlerdede her halini yapıp,yiyen biri oalrak böylesini hiç denememiştim.
YanıtlaSilEn kısa zamanda yapmalıyım.
Ellerine sağlık canım
olsa da yesek suzan; teşekkürler,gerçekten kabakla dereotu çok yakışıyor:)
YanıtlaSilbir tutam kekik, evet canım kaşar da çok yakışıyor gerçekten bazen kullanıyorum..
Hayat cafe; denemeni tavsiye ederim, beşamel soslu yapınca daha lezzetli oluyor ama böylesi de daha hafif:)
çok hafif çok lezzetli bir tarif..
YanıtlaSilbir ara çok sık yapıyordum unutmuşum sanki:)
hatırlattığınız çok iyi oldu..
ellerinize sağlık..
sevgilerimle..
sağlıklı ve doyurucu. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilKalpkurabiye; çok teşekkürler, gerçekten çok hafif oluyor:)
YanıtlaSilElif'in defterinden; yorumunuz için teşekkür ederim:)
Ellerinize sağlık hem sağlıklı hem de çok şık bir yemek olmuş. Deneyeceğim. Sevgiyle kalın, Pırıl.
YanıtlaSil