Domatesler tükenmeden bolca domates yiyelim değil mi?
Ben bu sene ilk defa kış hazırlıklarına el attım :) Domates konservesi,menemen,reçel derken şuan mutfakta koca bir kabın içinde tarhana hamuru sabahı bekliyor.. Hem de taa İzmirlerden gelen mis gibi tarhana otu ve kurutulmuş dereotu ile hazırladığım.İlk defa yapıyorum, umarım kurutma işleminde başarılı olurum. Tavsiyeleriniz varsa paylaşın lütfen:)
Bu tarifim de domatesli minik bir lezzet.Yemeklerin yanına, özellikle de çorbanın yanında çok lezzetli bir atıştırmalık oluyor;kıtır kıtır :)
Malzemeler,
- 1 büyük dilim trabzon ekmeği ( ya da dilediğiniz bir çeşit ekmeği kullanabilirsiniz)
- 1 adet erik domates (petenek domates deniyor sanırım)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş ezilmiş sarımsak
- Kekik
- Kuru fesleğen
- Pulbiber
- Tuz
Yapılışı;
1. Domatesin etli kısmını rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Çekirdeklerini ve suyunu kullanmayın.
2.Küçük bir kasede rende domates,zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırın.
3.Trabzon ekmeğini dört dilime bölün.Hazırladığınız karışımı dilimlerin üzerine paylaştırın.
4.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında verin. (kenarları hafifçe kızarana kadar)
Afiyet olsun!
10 yorum:
bir dilim aldımm canımmm:)
ellerine sağlık...
çok hünerlisin maşallah...
ben kendi başıma tarhana yapma işine asla cesaret edemem sanırım:)
anneciğim saolsun yapar gönderir...
afiyetle tüket inşallah...
sevgilerimle...
iştah açıcı bir lezzet ellerine sağlık canım:)) ben de komşumla yaptım tarhana, bizde kurutma aşamasındayız.Püf noktası yoğurdu kendin mayalayacaksın, domatesler organik olucak kırmızı kokulu mis gibi, biberler ve diğer malzmlr hepsi taze olursa tarhanada lezzetli oluyor sanırım:))
Ekmekler nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
Kıtır kıtır ekmeğin üzerinde sarımsaklı domate olurda yenmezmİ..:))
Ellerine sağlıkc anım
Ayrıca kolay gelsin.
Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin.
birtutamkekik; çok teşekkürler canım. ne şanslısın,anneciğinin ellerine sağlık:)
şirin aksoy, çok teşekkürler. ben de bugün serdim kurutuyorum,inşallah güzel olur:)
Erguvan Vakti; teşekkür ederim:)
Hayat cafe, çok teşşekkürler. İnşallah güzelce kurur da yeriz:)
afferim karnavalıma :))
şimdi gelip bir dilimi aşırıcam sanırım :)))
kimseye demezsin dimi ?
birdutmasali; tabi ki, afiyet olsun:))
Yorum Gönder