Benim en sevdiğim şerbetli tatlılardan biridir . Tabi ki baklava ve şöbiyeti saymıyorum çünkü onları layıkıyle yapmayı beceremiyorum. Şekerpare hem yapması kolay hem de lezzetli bir tatlı. Baklava yapmayı büyüklerime bırakıyorum, belki büyüyünce yaparım :))
Malzemeler:
- 1 paket oda sıcaklığında margarin (Sana hamurişi kullanıyorum)
- 3/4 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta (1'nin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Üzeri için; bütün fındık
- 3 su bardağı şeker
- 3 şu bardağı su
- yarım limon suyu
Yapılışı:
1. Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu 15-20 dk kaynatın,inmesine yakın limon suyu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp soğutun.
2. Yumuşak margarini,irmiği ve şekeri karıştırma kabına alın.
3. Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
4. Unu yavaş yavaş eklemeye başlayarak yoğurun.
5. Kurabiye gibi yuvarlak şekiller verip yağlanmış tepsiye ya da borcama dizin.
6. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp fındıkları bütün olarak yerleştirin.
7. 180 derecede 25-30 dk. pişirin.
8. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ılınmış şerbeti döküp çekmesini bekleyin.
Not: Bu ölçülerle 1 büyük fırın tepsisi ve 1 kare borcam şekerpare çıkıyor.
Afiyet olsun!
10 yorum:
en sevdiğim tatlılardan biridir ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar..
Ağızda dağılan lezzetine bayılıyorum.
Ellerine sağlık canım..
offf:))
nasılda süzülüyorlar ballı ballıı:))
ellerine sağlık canım...
aldım bir tanecik müsadenle...
sevgilerimle...
olsa da yesek suzan; teşekkür ederim:)
Hayat Cafe; bu tarif tam da öyle oldu:)
birtutamkekik; teşekkür ederim,bir tane yetmez hepsini göndereyeim sana:))
cumartesi günü yahşi cazibeyi izlerken canım felaket istemişti:))
ellerine sağlık canım...
ailecek severiz ama en çok babam sever
ellerine sağlık nefis olmuşlar canım
Yorumun ve ziyaretin icin tesekkürler..Portakali ince zarindan nasil cikardigimi sormussun...Portakali bir kesme tahtasina alip keskin bir bicak ile kabuklarini epey bir kalinca soyuyursun.Yukaridan assagiya dogru.Yani beyazi filan hic kalmayacak sekilde.Daha sonra eline alip bilimlerin oldugu yeri bicak yardimi ile bir sagdan bir soldan kesip dilimleri cikariyorsun.
Yardimi olmasi acisindan birde youtube da buldugum kisa videonun linkini gönderiyorum..Gerci Almanca ama detaylari orada göreceksin.Sevgiler
http://www.youtube.com/watch?v=X9o21HcUKTU
kalp kurabiye-deniz; teşekkürler canım:)
sarı mutfak hande; teşekkür ederim:)
Serap; açıklayıcı bilgilerin ve ziyaretin için çok teşekkür ederim..
Turk mutfaginin klasiklerinden ama ben hic yapmam.. omur haytimda bir kez yapmistim galiba.. tembelim ben tembel!
Lama; öyle demeyin, siz de başka güzel lezzetler yapıyorsunuz:)
Yorum Gönder