Malzemeler:
1/2 kg tavuk but kuşbaşı
sosu için;
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 küçük baş soğan
3-4 diş sarımsak
tuz
karabiber
Yapılışı:
1. Soğanı soyup yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
2. Sarımsakları soyup ince ince doğrayıp
3. Geniş çukur bir kasede soğan ve sarımsaklarla birlikte diğer sos malzemelerini karıştırıp kuşbaşı tavukları içine ekleyin.
4. Soslu tavuğun üzerini streç filmle sarıp en az 2 saat buzdolabında bekletin. 1 gece önceden hazırlayıp da bekletebilirsiniz.
5. Wok tavayı ya da teflon tavayı iyice kızdırıp tavukları 15 dakika kadar arada karıştırarak pişirin. sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
2 yorum:
ellerine sağlık canım..
tavuk mu şöyle bi durup bakıyorum hemenn..
çok seviyor kuzucuklar..
:)
hayırlı cumalar..
muhabbetle..
çok lezzetli olmuş gerçektende resim gösteriyor..sevgilerimle..
Yorum Gönder