İstanbul'da kar hala devam ediyor. Az önce gökyüzünde güneşi görüyorduk dedim karlar eriyecek ki şu an camdan baktığımda tipi gibi kar var.. Sabah da çok güzel yağıyordu, giyindim üst üste; attım kendimi sokağa, kar altında yürüdüm; öyle güzeldi ki :)
Soğukta enerji harcayınca insanın tatlı bir şeyler yiyesi geliyor; en azından benim öyle oluyor, ya sizin?
Sütlü tatlılara hayır diyemeyince bu karamelli muhallebi midemi şenlendirdi:)
Karamelli Muhallebi |
Siz de seviyorsanız, buyrun tarife..
Karamelli Muhallebi *
*kekevi.com'dan uyguladım.
Malzemeler:
- 4 su bardağı süt (1 litre)
- 1 yumurta
- 4 çorba kaşığı nişasta ( Katı kıvamlı bir muhallebi oldu,dilimlenebilecek gibi,dilerseniz 1 kaşık azaltabilirsiniz)
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağından az su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için ; dövülmüş fındık ve tarçın
Yapılışı:
- Çukur bir kasede süt,yumurta,nişasta, 1/2 su bardağı şekeri çırpma teli ile çırparak karıştırın.
- Kalın tabanlı çelik bir tencereye şekerin diğer yarısını alın ve altını yakıp şekeri erimeye bırakın.
- Şeker eriyip hafif rengi değişince yavaş yavaş suyu ekleyin. Su eklerken dikkatli olun,sıçrayabiliyor.
- Suyu eklediğinizde şeker tekrar katılaşıyor,sonra yavaş yavaş erimeye başlıyor.
- Şeker eridikten sonra sütlü karışımı ekleyin, kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra 1-2 dk daha kaynatıp sıcakken kaselere boşaltın. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp soğutun.
Servis yaparken üzerine tarçın ve fındık koyabilirsiniz..
Afiye olsun!
3 yorum:
Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor.
Hayir demem diyemem ben bunaaa
:-)))
hobibox,
Emel,
elif,
annemin eli,
Çok teşekkür ederim :))
Yorum Gönder