KISIR |
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur.
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 dal yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane (Sadece kuru
nane de kullanabilirsiniz)
- 1.5 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kaşığı nar
ekşisi
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 10-15 adet minik salatalık
turşusu
Tarif:
- Bir kapaklı çelik tencereye
yada kapaklı bir kaseye bulguru koyun ve üzerine bir su bardağı sıcak su
ekleyip, tencerenin kapağını kapatın,ağzı kapalı olarak suyunu çektirin.Suyunu
çekince tadına bakın, bulgurlar sertse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Tahta kaşıkla karıştırıp bulguru
biraz soğutun.
- Yeşillikleri yıkayıp
kurulayın,minik minik doğrayın.
- Kuru soğanı minik minik
doğrayıp ½ kahve fincanı zeytinyağı ile pişirin.Biber ve domates salçasını
ekleyin. İyice özümsenene karıştırın.
- Kimyonu, pul biberi, kuru
naneyi ve kekiği soğanlı karışıma ekleyin.
Karıştırın.
- Soğanlı karışımı bulgura
ekleyin.
- Doğranmış yeşil soğanı, maynanozu, taze
naneyi ve salatalık turşusunu bulgura ekleyin karıştırın.
- Nar ekşisini, limonu ve
zeytinyağını ekleyin.
- Eğer salçalar yeterince tuzlu
değilse damak tadınıza göre tuz ekleyin,iyice karıştırın.
AFİYET
OLSUN!
2 yorum:
Çok severim ellerine sağlık.
çeşnici handan: çok teşekkürler :)
Yorum Gönder