Tarçınlı Kalp Kurabiye |
su bardağı=200 ml
Malzemeler:
- 500 gram un = 3,5 su bardağı + 1 çorba kaşığı
- 2 adet yumurta sarısı
- 300 gram terayağı (soğuk)
- 175 gram pudra şekeri = 1 su bardağı +1,5 çorba kaşığı
Çeşitlendirmek için opsiyonlar:
- Rendelenmiş limon kabuğu (1 çorba kaşığı)
- Tarçın ( 1 çorba kaşığı)
- Damla çikolata (80 gram)
Yapılışı:
- Un,pudra şekeri ve rendelenmiş limon kabuğunu harmanlayıp tereyağı ve yumurta sarısını ilave edin.
- Parmak uçlarınız ile yağı unlu karışıma yedirin.Toparlanana kadar bu işlemi yapın, fazla yoğurmayın.
- İçine eklemek istediğiniz malzemeyi ekleyip (damla çikolata, tarçın vs. ) 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru hafif unladığınız tezgahta merdane ile açıp kalıpla şekillendirin. Fırın tepsisine dizin.
- 180 dercede 13-15 dk üzeri kahverengileşmeden pişirin. Fırın ızgarasına alıp soğutun. Kıyır kıyır kurabiyeleriniz hazır :)
AFİYET OLSUN!
Ben bu kurabiyeleri Ramazan ayında hediye olarak hazırladığım sepetimin içine koymuştum.Sizlere de fikir olması için görselleri aşağıda paylaşıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder