LİMONATA |
Orjinal Tarif: http://cafefernando.com/turkce/naneli-limonata/
Teşekkürler Cenk Sönmezsoy!
*Ben nanesini tariftekinden daha az kullandım.Limon suyunu da hazırladığım şuruba ekledim.Hazırladığım naneli limon şurubunu soğuk su ile karıştırdım.
Naneli Limon Şurubu
Malzemeler:
Yaklaşık 2.5 su bardağı şurup için
- 2 su bardağı nane yaprağı (ben 1 çay bardağı kadar kullandım)
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3 limonun kabuğu, rendelenmiş
Yapılışı
- Su, şeker ve limon kabuğunu orta boy bir tencerede kaynama noktasına getirip şekerin tamamı eriyene kadar karıştırın.
- Ateşten alıp yıkanmış naneyi içine koyun, kapağını kapayıp soğumaya bırakın (yaklaşık 1 saat).
- Bir süzgeçten geçirdiğiniz şurubu şişeleyip buzdolabında saklayın (yaklaşık 5 gün tazeliğini koruyacaktır.
Limonata için;
Hazırladığım şuruba 3 limonun suyunu ekleyip 2 sürahiye paylaştırdım, üzerini tamamlayacak şekilde soğuk su ile karıştırdım.
Bu sürahileri süsleyerek misafirlarime hediye olarak verdim.
LİMONATA |
1 yorum:
tarif için teşekkürler.
Yorum Gönder