Tarçınlı Fındıklı Kurabiye |
*Tarifi Semaver blog'dan alarak yaptım.
http://semaver1.blogspot.com.tr/2008/03/fndkl-minik-kurabiyeler.html
Malzemeler:
- 250 gr. oda sıcaklığında tereyağ
- 2,5-3 su bardağı elenmiş un
- 1 paket vanilya
- 4 çorba kaşığı şeker (6 çorba kaşığı pudra şekeri kullandım)
- 1,5 su bardağı dövülmüş fındık (Fındıkları teflon tavada kısık ateşte kavurdum)
- 2,5 çorba kaşığı tarçın
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Fındıkları teflon tavada kısık ateşte kavurup soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra rondoda parçalayın.
- Tereyağı, 6 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya ve unu büyük çukur bir kasede yoğurun.
- Parçalanmış fındıkları hamura ilave edin,yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Piştikten sonra fırın ızgarasına alıp soğutun.
- Küçük bir kasede 3 çorba kaşığı pudra şekeri ile 2,5 çorba kaşığı tarçını karıştırın. Soğuyan kurabiyeleri bu karışıma bulayıp servis tabağına dizin.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder