Sayfalar

16 Eylül 2014 Salı

Limonata

LİMONATA



Orjinal Tarif: http://cafefernando.com/turkce/naneli-limonata/

Teşekkürler Cenk Sönmezsoy!


*Ben nanesini tariftekinden daha az kullandım.Limon suyunu da hazırladığım şuruba ekledim.Hazırladığım naneli limon şurubunu soğuk su ile karıştırdım.


Naneli Limon Şurubu

Malzemeler:
Yaklaşık 2.5 su bardağı şurup için
  • 2 su bardağı nane yaprağı (ben 1 çay bardağı kadar kullandım)
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 limonun kabuğu, rendelenmiş
Yapılışı
  1. Su, şeker ve limon kabuğunu orta boy bir tencerede kaynama noktasına getirip şekerin tamamı eriyene kadar karıştırın.
  2. Ateşten alıp yıkanmış naneyi içine koyun, kapağını kapayıp soğumaya bırakın (yaklaşık 1 saat).
  3. Bir süzgeçten geçirdiğiniz şurubu şişeleyip buzdolabında saklayın (yaklaşık 5 gün tazeliğini koruyacaktır.

Limonata için;

Hazırladığım şuruba 3 limonun suyunu ekleyip 2 sürahiye paylaştırdım, üzerini tamamlayacak şekilde soğuk su ile karıştırdım.

Bu sürahileri süsleyerek misafirlarime hediye olarak verdim.







LİMONATA

1 yorum:

kocaeli temizlik şirketleri dedi ki...

tarif için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram