Sayfalar

29 Eylül 2014 Pazartesi

Sable Kurabiye - Temel Kurabiye Hamuru

Tarçınlı Kalp Kurabiye

su bardağı=200 ml

Malzemeler:

  • 500 gram un = 3,5 su bardağı + 1 çorba kaşığı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 300 gram terayağı (soğuk)
  • 175 gram pudra şekeri = 1 su bardağı +1,5 çorba kaşığı
Çeşitlendirmek için opsiyonlar:
  • Rendelenmiş limon kabuğu (1 çorba kaşığı)
  • Tarçın ( 1 çorba kaşığı)
  • Damla çikolata (80 gram)

Yapılışı:

  1. Un,pudra şekeri ve rendelenmiş limon kabuğunu harmanlayıp tereyağı ve yumurta sarısını ilave edin.
  2. Parmak uçlarınız ile yağı unlu karışıma yedirin.Toparlanana kadar bu işlemi yapın, fazla yoğurmayın.
  3. İçine eklemek istediğiniz malzemeyi ekleyip (damla çikolata, tarçın vs. ) 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  4. Hamuru hafif unladığınız tezgahta merdane ile açıp kalıpla şekillendirin. Fırın tepsisine dizin.
  5. 180 dercede 13-15 dk üzeri kahverengileşmeden pişirin. Fırın ızgarasına alıp soğutun. Kıyır kıyır kurabiyeleriniz hazır :)
AFİYET OLSUN!


Ben bu kurabiyeleri Ramazan ayında hediye olarak hazırladığım sepetimin içine koymuştum.Sizlere de fikir olması için görselleri aşağıda paylaşıyorum.






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram