Sayfalar

26 Eylül 2014 Cuma

Pankek / Pancake

Pankek

*Tarif www.evcini.com sitesinden uyarlanmıştır.

Malzemeler:



  • 1 su bardağı tam buğday unu (Beyaz un da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı  kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • Orjinal tarifte 250 ml kefir ve ya buttermilk kullanılmıştı. Buttermilki elde etmek için 1 su bardağı süte 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip biraz beklettim ve bu karışımı kullandım.
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tavayı yağmak için tereyağ

Yapılışı:


  • Çukur bir kasede elenmiş un,kabartma tozu, toz şeker ve tuzu karıştırın.Üzerine buttermilk (ya da kefir) 2 adet yumurta ve sıvıyağı ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  • Teflon ya da seramik yapışmaz bir tavayı ateşe alıp fındık büyüklüğünde tereyağını ekleyip eritin,yağı tavanın heryerine dağıtın.
  • Karışımdan birer yemek kaşığı alıp eşit büyüklükte olacak şekilde tavaya akıtın.
  • Pişmemiş tarafı iğne deliği boyutlarında, göz göz olduğunda pankekleri spatulayla çevirin ve  diğer tarafı da kahverengi olana kadar pişirin. Karışım bitinceye kadar aynı işleme devam edin.Her seferinde tavayı terayağı ile yağlayın.
  • Meyve ile, reçel, bal ve ya çikolata kreması ile servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN!

Pankek


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram