Sayfalar

14 Ekim 2014 Salı

Zeytinyağlı Kereviz

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Malzemeler:


  • 2 adet orta boy kereviz
  • Kerevizin yeşil yaprakları
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates.
  • 1 su bardağı portakal ya da mandalina suyu (karıştırabilirsiniz)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • tuz
  • karabiber
  • maydanoz


Yapılışı:


  1. Soğanı minik minik doğrayın. Orta boy yayvan bir tencereye, pilav tenceresi de olur, soğanları ekleyin. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağını döküp kapağını kapatın. En kısık ateşte pişmeye bırakın. En az 10 dakika kapağı açmayın
  2. Bu arada kerevizleri soyun, küp küp doğrayın. Soğuk su doldurduğunuz bir kaseye yarım limon suyu sıkın. Doğradığınız kerevizleri kararmaması için suya atın.
  3. Havuç ve patatesi de küp küp doğrayın.
  4. Pembeleşen soğana doğradığınız havuçları ilave edin. rengi dönene kadar çevirin.
  5. Patatesleri de ilave edip karıştırın.
  6. Daha sonra kerevizleri ekleyin.
  7. Üzerine 1 bardak portakal / mandalina suyunu ve yarım limon suyunu ve kalan zeytinyağını ekleyin.
  8. 1 su bardağı kadar da sıcak su ekleyin.
  9. Tuz ve karabiberi de eklyip karıştırın,tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  10. Kerevizin yapraklarını atmayın,Ayıklayıp ,incecik doğrayıp ,piştikten sonra kerevizin üzerine serpin.Tencerenin kapağını kapayıp soğumasını bekleyin, çok güzel bir aroma veriyor.
  11. Soğuduktan sonra servis tabağınıza alıp buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra maydonozla süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram