Sayfalar

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Çilekli Cheesecake



Yeni bloğuma tatlı bir başlangıçla başlamak istedim ve ilk tarifim çilekli cheesecake..

Malzemeler:

Tabanı için;

1,5 paket yulaflı bisküvi (Ben Eti burçak kullandım.)
100 gr. tereyağ

Keki için;

600 gr labne peyniri (Ben 400gr.lık Trakya Çiftliği labne peynirinden 1,5 paket kullandım.)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta (Ben mısır nişastası kullandım.)
1 su bardağı toz şeker
3 adet oda ısısında orta boy yumurta
1 şişe Dr. Oetker limon aroması (isteğe bağlı)

Üzeri için;

1/2 kg çilek (12 tane küçük çileği üstünü süslemek için ayırın)
1 çay bardağı toz şeker

Bu malzemeleri temin ettikten sonra cheesecake 'mizi yapmaya başlayabiliriz. :)

1. 1,5 paket bisküviyi rondoda un haline gelene kadar parçalayın.
2. Tereyağını eritip ufalanmış bisküvilere ilave edin. Rondoyu 1-2 kere daha döndürerek tereyağı ile bisküvilerin özleşmesini sağlayın.
3. 26. cm'lik kelepçeli kalıbın tabanını alimünyum folyo ile kaplayıp kenarlarını da tereyağ ile hafifçe yağlayın.
4. Hazırladığınız bisküvi karışımını kalıbın tabanına elinizle bastırarak yayın.

Bu arada fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

5. Kek karışımını hazırlayana kadar kalıbı derin dondurucuda bekletin.
6. Keki hazırlamak için labne peynirini  çukur bir kaba larak mikser ile düşük devirde çırpın.
7. Sırasıyla toz şeker,un ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin.
8. Yumurtaları teker teker ekleyerek karışıma iyice yedirin.
9. Eğer ekleyecekseniz limon aramosanı ekeyin.Rendelenmiş limon kabuğu da ekleyebilirsiniz.
10. Karışımın üzerinde hava kabarcıkları oluşursa kabı tezgahın üzerine vurarak kabarcıkların kaybolmasını sağlayın.
11. Kalıbınızı derin dondurucudan çıkarıp kek karışımını içine dökün.
12. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirin.

13. Sosu için çilekleri 1 çay bardağı toz şeker ile pişirip soğutun.Sosu ertesi gün de hazırlayabilirsiniz.
14. Cheesecake piştikten sonra tamamen soğutun ve 1 gece buzdolabında dinlendirin.
15. Servis yapmadan önce sosu kekin üzerine dökün,12 eşit parçaya bölerek ayırdığınız çilekler ile süsleyin.



Afiyet olsun!

11 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

hayırlı uğurlu olsuuunn canımm...
ilk izleycin ben mi oldum şimdi:)
cheesecake bir harika olmuş,tam bir lezzet karnavalı...
nice güzel paylaşımlara...
sevgilerimle...

Lezzet Karnavalı dedi ki...

çok teşekkür ederimm aysegül:)
evet ilk izleyicim oldun,açtığım gün bir izleyecimin olması beni çok mutlu etti,çok teşekkürler:)
benden de sevgiler..

Sevil Şahin dedi ki...

Sevgili gül aramıza hoş geldin hayırlı ugurlu olsun blogun yeni yeni paylaşımlarda görüşebilmek dileğiyle
ellerine sağlık şahane olmuş..

nesrin dedi ki...

Cok tatli görünüyor gercekten. Sevgiler...

bırtutamkekik dedi ki...

canımm merhaba:)yine ben geldim..
sana ziyarete http://deryayla.blogspot.com/arkadaşımız yorum bırakamıyormuş.
yorum ayarlarını pop-up yapmanı önerdi.
bende beklerim canımm...
paylaşımlarımız bol olsun...
sevgilerimle...

Lezzet Karnavalı dedi ki...

Birdemliksohbet ; çok teşekkür ederim :)sevgiler

nesrin; çok teşekkürler,sevgiler benden de

Lezzet Karnavalı dedi ki...

aysegül merhaba; düzelttim ayarları umarım şimdi yorum bırakabilir,sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Canım merhaba Ayşegül'cüğüm sağol
sun yorum bırakmış sana.Güzel ziya
retin ve yorumun için teşekkür ede
rim.Chesscake bayılırım ellerine sağlık harika olmuş her zaman bekle
rim izlemeye aldım seni sımsıcak sevgiler.

Lezzet Karnavalı dedi ki...

Çok teşekkürler derya,nice güzel paylaşımlara :)
sevgiler..

Özgen dedi ki...

Merhaba blog dünyasına hoşgeldiniz ilk tarifiniz çok güzel elinize sağlık sevgiler...

Lezzet Karnavalı dedi ki...

Özgen, çok teşekkürler.İnşallah diğerlerini de beğenirsin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram