Sayfalar

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar

Merhabalar,

Şu sıralar sıcaklarla aram hiç iyi değil, eminim bir çoğunuz için de aynı şey geçerlidir. Bu sıcak havalarda insanın gözü ağır yemekleri,çok sıcak yemekleri de hiç görmüyor. Daha hafif ve zeytinyağlı sebzeler hem midemizi hem gözümüzü şenlendirir diye düşünerek iftar sofraları,davet sofraları için zeytinyağlı enginar tarine buyurun..



Malzemeler;


  • 6 adet enginar
  • 6 çorba kaşığı bezelye (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 limonun suyu + 1/2 limon suyu (içine)
  • 1 çay kaşığı un
  • üzeri için 1/2 demet dereotu


Yapılışı;


  1. Enginarları yıkayıp limon suyu ile ovalayın. Çukur bir kaba su ve limon suyunu koyup enginarları içinde beklemeye alın.
  2. Soğanı küçücük doğrayın. Patates ve havucu da küp şeklinde doğrayın.
  3. Bezelyeleri küçük bir tencerede diri kalacak şekilde haşlayın.
  4. Yayvan bir tencereye zeytin yağını koyup soğanları hafif pembeleştirin.
  5. Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip hafif çevirin.Bezelyeleri ekleyin.Enginarları da bezelyeli karışımın üzerine dizin.
  6. Tuz,şeker ve unu ekleyin,üzerine geçecek kadar sıcak su ilave edin. Yarım limon suyunu da içine ilave edin,kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  7. Enginarlar pişince tencerenin üzerini temiz bir tülbent  ya da yağlı kağıt ile kaplayıp demlenmeye bırakın (pilav gibi)
  8. Soğuyunca servis tabağına alıp buzdolabında soğutun.
  9. Dereotunu incecik kıyıp servis esnasında üzerine serpin.


Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram