Sayfalar

25 Kasım 2014 Salı

Böğürtlenli Mini Cheesecake

Böğürtlenli Mini Cheesecake




Malzemeler;



  • 1 paket Eti Burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağı
  • 2 paket krem peynir ve ya labne peyniri (toplam 400 gr)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • Dondurulmuş böğürtlen


Böğürtlenli Mini Cheesecake




Yapılışı:


  1. Öncelikle 12'li muffin kalıbınıza muffin kağıtlarını yerleştirin. Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  2. Tereyağanı eritin. Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin.Erimiş tereyağı ile karıştırın.
  3. Hazırladığınız bisküvi karışımını muffin kalıplarınıza paylaştırın. Üzerini bir çay bardağının arkası ile bastırıp düzleyin.
  4. Kek harcınızın içini hazırlayana kadar kalıbınızı buzdolabında bekletin.
  5. Krem peynir ile toz şekeri mikser ile düşük devirde çırpın, üzerine yumurtayı ,limon kabuğu ve suyunu , nişastayı ekleyip hafifçe karışana kadar çırpın.
  6. Kek harcını kalıplarınıza pay edin. Her birinin üzerine ikişer tane böğürlen koyun.
  7. Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
  8. Önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!


Böğürtlenli Mini Cheesecake











Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram