Sayfalar

16 Şubat 2015 Pazartesi

İKİ RENKLİ KEK

İKİ RENKLİ KEK


Malzemler:


18 adet top kek için.
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 25 gram kakao
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket (80 gram) bitter ve ya sütlü çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Büyük çukur bir kaseye 3 adet yumurtayı kırın. 1 bardak toz şekeri ekleyip yaklaşık 5 dakika iyice beyzlaşana kadar mikser ile yüksek devirde çırpın.
  2. Karışıma 1 su bardağı yoğurdu,rendelenmiş limon kabuğunu ve sıvı yağı ilave edip daha düşük devirde biraz daha çırpın.
  3. Ayrı bir kaseye unu eleyin,içine kabartma tozu ve karbonatı ekleyin.
  4. Sıvı karışıma yavaş yavaş unu ekleyin.
  5. Boza kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru ikiye bölüp, karışımlardan birine kakao ve ufak parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin.
  6. Fırını 180 derecede ısıtın.
  7. Kağıt yerleştirdiğiniz muffin kalıplarınıza, kalıpların 2/3'si dolacak şekilde birer kaşık kakaolu ve sade olan kek hamurundan koyun.
  8. Önceden ısttığınız fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!

İKİ RENKLİ KEK

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram