Sayfalar

5 Mart 2012 Pazartesi

Profiterol

Ben profiterolü çok severim,siz de sever misiniz?

Yapması biraz zahmetli görünse de yaptıkça eliniz alışıyor. ele ki tarifi Hünerli Bayanlar Müge'den aldıysanız, detaylı tarifine ve hatta çok başarılı videosundaki anlatımına birebir uyarsanız çok lezzetli bir tatlı elde edeceksiniz:)

Kasım ayında Müge butik ürünlerine yer verdiği www.mugehuner.com sitesinde izleyicileri için hediye kurabiye kursu çekilişi düzenlemişti. Ben de o çekilişin kazananlarından biriydim ve kendisini tanıma şansı yakaladım. Müge öyle içten içten ve hoşsohbet ki zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz. Saat 11'den 5'e kadar hem kurabiyeleri pişirdik,süsledik,paketledik hem de sohbet ettik ve çok güzel bir gün geçirdik. Kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum..
Ayrıca o gün tanıştığım blogger arkadaşlarım sevgili Ülkü ve sevgili Gülin'le de çok keyifli zaman geçirdik. Hepimizin ellerine sağlık kızlar:))

İşte o günden bir kaç kare;




Gelelim lezzetli profiterolün tarifine;

Tarifin aslına Müge'den de ulaşabilirsiniz..


Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 100 Gr. Margarin
  • 1 Su Bardağı Un
  • 5 Adet (Orta Boy) Yumurta
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
  • 2,5 Su Bardağı (500 ml) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yumurta Sarısı



Profiterol Hamurunun Yapılışı;

  • Küçük bir tencereye suyu koyun ve kaynatın.
  • Su kaynayınca margarini ekleyin ve eritin.
  • Margarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyin ve çırpma teli hızlıca karıştırın. Sulu bir hamur kıvamında olan karışım kaynayınca (göz göz olunca) altını kapatın ve tezgahın üstünde 5-10 dk. ılınması için bekleyin.
  • Karışım ılınınca yumurtaları TEKER TEKER ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri (parçalayıcı bıçaklı olan) ile iyice çırpın. Yumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi tekrarlayın.
  • Karışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğutun.
  • Tepsinizi hafifçe yağlayın.
  • Karışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile itmek suretiyle, kabarma payı olması gerektiği için, 2cm. aralıklarla dizin.
  • Önceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koyun.
  • 20 dk. 200 derecede pişirin, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk. daha pişirin. Fırını kapatın. Fırının kapağını açmadan içinde 10-15 dk. daha bekletin.
  • Soğuyunca hazırladığınız kremayı sıkma tüpüne doldurun ve orta kalınlıkta bir uc takın.
  • Hamur topunun yanından veya altından, tüpün ucunu batırın ve içine kremayı sıkın.
  • 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirin. 
  • Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirin.
İç Kremanın Yapılışı;
  • Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yada mikser ile çırparak soğutun.

Müge'nin Notlarını okumadan geçmeyin...

Afiyet olsun!








6 yorum:

Öğretmenin Mutfağı dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefisss bir görüntü. Eminim lezzeti görüntüsünden de iyidir. O günleri hatırladım sayende iyi geldi teşekkür ederim. Çok güzel bir gündü. Seninle,Müge hanımla ve Gülinle tanışmak çok güzeldi. Sevgiler...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Ekrana yapıştım adeta. Mmm nefis görünüyor ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

bir kase lezzet dedi ki...

mmm ellerine sağlık hariiiiika canım
fotosu mükemmel
:))

sarımutfak-hande dedi ki...

süper ötesi görünüyor canım çekti yaaa:(((
ellerine sağlık

Lezzet Karnavalı dedi ki...

Ülkücüm çok teşekkürler,gerçekten çok keyifliydi:)

Elif; çok teşekkürler:)

bir kase lezzet; tadı da öyle oyluyor,denemeni tavsiye ederim. teşekkürler:)

Hande; çok teşekkürler canım:)

yemekbiraşk dedi ki...

ellerine sağlık olsun.. acılı günümde yanımda olduğun için çok teşekkür ederim sevgilerimle seval

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram