Sayfalar

10 Ekim 2014 Cuma

Kısır

Gün sofralarını vazgeçilmezi kısır :)

KISIR

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ince bulgur.
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane (Sadece kuru nane de kullanabilirsiniz)
  • 1.5 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limonun suyu 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 10-15 adet minik salatalık turşusu

Tarif:

  1. Bir kapaklı çelik tencereye yada kapaklı bir kaseye bulguru koyun ve üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın,ağzı kapalı olarak suyunu çektirin.Suyunu çekince tadına bakın, bulgurlar sertse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  2. Tahta kaşıkla karıştırıp bulguru biraz soğutun.
  3. Yeşillikleri yıkayıp kurulayın,minik minik doğrayın.
  4. Kuru soğanı minik minik doğrayıp ½ kahve fincanı zeytinyağı ile pişirin.Biber ve domates salçasını ekleyin. İyice özümsenene karıştırın.
  5. Kimyonu, pul biberi, kuru naneyi  ve kekiği soğanlı karışıma ekleyin. Karıştırın.
  6. Soğanlı karışımı bulgura ekleyin.
  7. Doğranmış yeşil soğanı, maynanozu, taze naneyi ve salatalık turşusunu bulgura ekleyin karıştırın.
  8. Nar ekşisini, limonu ve zeytinyağını ekleyin.
  9. Eğer salçalar yeterince tuzlu değilse damak tadınıza göre tuz ekleyin,iyice karıştırın.

AFİYET OLSUN!

2 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Çok severim ellerine sağlık.

Lezzet Karnavalı dedi ki...

çeşnici handan: çok teşekkürler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram