Sayfalar

1 Kasım 2011 Salı

Üzeri Fındıklı, Tarçınlı Kurabiye

Cumartesi akşamı en yakın arkadaşlarımdan biri nişanlandı. Evlerinde yaptıkları küçük davette ikram edilmek üzere ben de bu kurabiyeleri hazırladım. Gelin hanımın isteği üzerine tarçınlı ve fındıklı:)



Malzemeler: (20-22 adet kurabiye için)

125 gram oda ısısında bekletilmiş yumuşak margarin
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un

Üzeri için, 1 çay bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı;

1. Yumurtanın akıyla sarısını ayırın. Akının bir kısmını hamurun içine koyun,kalanını da üzerine sürmek için ayırın. (1 yumurta akının hepsi fazla geliyor üzeri için)
2. Tüm hamur malzemelerini çukur bir yoğurma kabı içine alıp kulak memesi kıvamında yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!


2 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

ohhh nee hoş bir koku yayılmıştır mutfağa o kurabiyeler pişerken...
miss gibi tarçınn ve fındıkk....
aldım bir ane gülüm...
ellerine sağlık...
gönül dolusu sevgilerimle...
:))

Lezzet Karnavalı dedi ki...

ayşegülcüm güzel yorumun için çok teşekkürler:) sevgiler benden de..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram