Sayfalar

15 Eylül 2014 Pazartesi

Limonlu Cheesecake

LİMONLU CHEESECAKE



Malzemeler:


Tabanı için;


  • 2 paket yulaflı bisküvi ( Eti Burçak kullandım)
  • 100 gr tereyağ (Kalıbın kenarlarını yağlamak için 1 tatlı kaşığı kadar ayırın)


İç harcı için;


  • 1 paket (200 gr) taze krema peyniri
  • 2 paket (200 gr *2 ) labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 2 çorba kaşığı un


Limon sosu için;


  • 2 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 75 gr tereyağı


Üzerini süslemek için dilimlenmiş limon.


Yapılışı;


Tabanı için;

  1. 26 cm'lik kelepçeli yuvarlak kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayın.
  2. Kalıbın kenarlarını ayırdığınız tereyağı ile yağlayın.
  3. Kalan tereyağını eritip soğutun.
  4. 2 paket bisküviyi rondoda iyice ufalayıp un haline getirin.
  5. Bisküvi karışımına erittiğiniz tereyağını döküp iyice karıştırın.
  6. Karışımı kalıbın tabanına yayıp çorba kaşığının tersi ile düzleştirin.
  7. İç harcını hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.

İç harcı için;


  1. Büyük çukur bir kaseye peynirleri döküp bir su bardağı şekeri ilave edin. Mikser ile düşük devirde çırpmaya başlayın.
  2. Yumurta ile şeker karışıp beyazlaşınca teker teker yumurtaları kırıp düşük devirde çırpmaya devam edin. (Düşük devirde çıptığımızda hava kabarcıklarının oluşmasını engellemiş oluyoruz.)
  3. Limon rendesini ilave edin.
  4. 2 çorba kaşığı unu ilave edip hafif devirde çırpın.
  5. Kek kalıbını dolaptan çıkarıp hazırladığınız kek karışımını bizküvilerin üzerine  dökün. Tezgahın üzerine kalıbı hafifçe vurarak düzleşmesini sağlayın.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dk pişirin.
  7. 45 dk'nın sonunda kontrol edin.Cheesecake'in orta kısmı hafif sallanıyor olacaktır.


Limon sosu için;


  1. Cheesecake fırında pişerken limon sosunu hazırlayıp soğutun.
  2. Sos için 2 limonun kabuklarını rendeleyin,suyunu sıkın.
  3. Küçük bir tencereye su koyup ocakta kaynatın.
  4. Başka bir sos tenceresinde limon rendesi, limon suyu, 1 çay bardağı şeker ve 2 yumurta sarısını çırpmaya başlayın.
  5. Sos tenceresini kaynamakta olan su dolu tencerenin üzerine oturtun. Çırpma teli ile sürekli karıştırark benmari usulü pişin.
  6. Kaynamaya yakın (kaynatmadan) sos tencerisini ocaktan alın ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın, tereyağı eridikten sonra sosu soğutun.
  7. Soğumuş cheesecake'in üzerine soğumuş sosu döküp en az 4-5 saat, tercihen 1 gece buzdolabında bekletin.
  8. Servis etmeden dilimleyin; her bir dilimi limon dilimi ile süsleyin.


AFİYET OLSUN!






LİMONLU CHEESECAKE

1 yorum:

anunturi gratuite dedi ki...

Komşu Romania anunturi gratuite den selam. tariflerinizi hep deniyor sizi takip ediyorum. tamam çok zaman başarim yok, Ben cok yapti Turk yemekler, ama olmuyor sizin resimler gibi ((( … tad bazen iyi bazen kotu, ama yapacak bir gun ben perfect. Tesekkur ederim emekleri icin. ben cok bakiyor senin ve baska site yemek tarifleri. anunturi gratuite olarak verecek tum Romania. Multumesc din inima Turcia byeee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram