Sayfalar

9 Ekim 2011 Pazar

Zeytinyağlı Fasulye

Herkese iyi pazarlar! Gerçi Pazar gününü bitirmek üzereyiz ama olsun:)

Umarım herkes güzel bir haftasonu geçirmiştir. İstanbul bizi bu sabah yağmurla uyandırdı ama hava çok da serin değildi..Biz bu günü ev gezmesi ile geçirdik,güzel mamalar yedik,sohbetler ettik.. Keyifli bir günü geride bırakırken,eşim Pazartesi sendromunu şimdiden yaşamaya başladı ve kendini rahatlatmak için oyuncağının (kendisi play station olur) başına oturdu:) Ben de bilgisayarın başına geçip çok sevgili bloğuma hafif ve lezzetli zeytinyağlı fasulyenin tarifini yazayım dedim:)

Bu fasulyenin hikayesi var bizim evde. Babam yemeklerde soğan yemez, bu yüzden annem yaptığı tüm yemeklere soğanı bütün koyar ve yemek pişince çıkarır. Eşim ise soğanın her türlüsünü çok sever,hatta yemek için yağda kavurduğum salça soğan ikilisi görünce ona biraz vermem için ısrar eder. Bu yüzden ben de fasulye yaparken soğanı doğrayıp koyuyordum. Ama çok sevgili eşim annemde yediği soğansız taze fasulyeyi ''Annen fasulyeyi daha güzel yapıyor aşkım'' yorumuyla çok beğendiğini söyleyince ben de annem usulü pişirmeye başladım ki itiraf edeyim ben de böylesini daha çok seviyorum:)



Gelelim tarife..

1/2 kg taze fasulye (çalı fasulye ile yaptım)
1 adet orta boy soğan
4 adet domates
2 adet küp şeker
tuz
zeytinyağı (1/2 çay bardağı kadar)

Yapılışı:

1. Fasulyeleri ayıklayıp istediğiniz büyüklükte kesin,yıkayıp süzün.
2. Domatesleri küp küp doğrayın.
3. Soğanın kabuklarını soyup bütün halde bırakın.
4. Yayvan, tercihen döküm tencerenin içine fasulyeleri, fasulyelerin ortasına bütün soğanı koyun.
5. Fasulyelerin üzerine küp küp doğranmış domatesleri,tuzu,şekerleri ilave edip üzerine zeytinyağını gezdirin.
6. Tencerenin kapağını kapatıp hiç su eklemeden en kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin.

Sadece domatesin suyuyla piştiği için çok lezzetli oluyor,tavsiye ederim.

Afiyet olsun!

7 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Zeytinyağlı fasulyeyi çok severim fasulyen çok güzel görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.

Seçil / Yemek Aşkı dedi ki...

ellerine sağlık.. bende soğansız düşünemiorum yemekleri.. ama bi yemeğimde o şekil deneyeyim bakim nasıl oluo :)

Lezzet Karnavalı dedi ki...

Çeşnici Handan, teşekkür ederim:)

Seçil; dene bakalım memnun kalacakmısın::) sevgiler..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

bende bu şekilde bir yapayım bakalım nasıl olacak ellerine sağlık canım:))
mutlu haftalar..,
sevgiler..

Hayat Cafe dedi ki...

Eşim taze fasülyeyi çok sever ama ben bir türlü sevemedim.
Tabii yinede ev halkına sık sık yaparım.
Ellerine sağlık canım

Erguvan Vakti dedi ki...

Ben de sade domatesli daha çok seviyorum ama soğanı o şekilde denememiştim,bir dahaki sefere...,sevgiler:)

Lezzet Karnavalı dedi ki...

kalpkurabiye-; teşekkürler canım:)

Hayat Cafe;ben de bu aralar çok sık yapıyorum,nerdeyse her hafta:)

Erguvan Vakti; dene bakalım beğenecekmisin.. sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram