Sayfalar

30 Ekim 2011 Pazar

Baklava Yufkası ile Patatesli Börek


Fırından çıkar çıkmaz,sıcakkken çıtır çıtır yenebilecek nefis bir börek:)

Malzemeler:

(Küçük fırın tepsisi için)

18 adet baklava yufkası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
3 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Yapılışı:

1. Haşlanmış patatesleri rendeleyin,kaşar peyniri ve baharatlar ile karıştırarak iç malzemesini hazırlayın.
2. Bir adet baklava yufkasını tezgaha serin,üzerine zeytinyağı-süt karışımından sürün.2. yufkayı üzstüne serip yine zeytinyağı-süt karışımından sürün,3 . yufkayı da serip aynı karışımla ıslatın.
3..Üçüncü yufkanın ucuna patatesli-kaşarlı içinden yayıp rulo yapın. Üçe ve ya dörde keserek yağlanmış fırın tepsisine serin.
4. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Üç katlı altı adet rulo elde edeceksiniz. Her ruloyu bu şekilde tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
Ben üzerine yumurta sarısı sürmedim kalan süt-zeytinyağı karışımından sürdüm ve çok güzel kızardı.

Afiyet olsun!

25 Ekim 2011 Salı

Van için Herkes Tek Yürek!

Van Depremi'ne duyarlılık gösteren ve zor durumda olan depremzedelere yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız için bir liste hazırladık. Aşağıdaki kanallardan dilediğinizi seçerek yardımlarınızı en kolay şekilde Van'a ulaştırabilirsiniz:

1. KIZILAY
2868'e tüm operatörlerden boş bir SMS göndererek Kızılay'a 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Ayrıca havale yoluyla destek olmak isteyenler, tüm bankalardaki "Türk Kızılayı" hesaplarından bağış yapabilir. Ayni bağışlar Türk Kızılayı lojistik merkezleri ve şubeleri tarafından kabul edilecektir. Tüm Kızılay şubelerinin iletişim numaralarını buradan öğrenebilirsiniz.

2. AKUT
Tüm GSM operatörlerinden 2930'a göndereceğiniz AKUT yazan bir SMS ile AKUT'a 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Kredi kartını kullanarak internet üzerinden bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız CardFinans ya da diğer banka kartlarını kullanarak bağışta bulunabilirler.

Havale/EFT için Banka Hesap Numaraları;
T. İş Bankası - Gayrettepe Şubesi - TR14 0006 4000 0011 0800 6666 63
Finansbank - Gayrettepe Şubesi - TR92 0011 1000 0000 0001 9576 70
Garanti Bankası - Ortaklar Cad. Şubesi - TR26 0006 2000 3570 0000 0029 30

3. BAŞBAKANLIK YARDIM KAMPANYASI
Başbakanlık tarafından Van’da yaşanan deprem nedeniyle başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde saptanan banka hesap numaralarına buradan ulaşabilirsiniz.

4. KARGO FİRMALARI
Yurtiçi Kargo, PTT Kargo, MNG Kargo ve Aras Kargo yardım gönderilerini ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

5. HÜRRİYET EVLERİ
Deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan ve kış öncesinde evsiz kalan Van için Hürriyet Gazetesi de büyük bir seferberlik başlattı. Hürriyet, Van’da kış koşullarına dayanıklı, mutfak, banyo ve tuvaleti olan "Hürriyet Evleri" kuracak. Kızılay işbirliğinde başlatılan kampanya ile her biri 6 bin liraya kurulacak evler, evsiz kalan vatandaşlara sıcak bir yuva olacak.

Van Depremi - Hürriyet Gazetesi Bağış Hesapları
T. İş Bankası Mithatpaşa Şubesi
4228 - 0971947 / IBAN TR370006400000142280971947
T.C. Ziraat Bankası Kızılay Şubesi
Hesap No 685-2868-5189 / IBAN TR060001000685000028685189
Garanti Bankası Kızılay Şubesi
Hesap adı: Van Depremi - Hürriyet
Şube: 082 Hesap No: 6294703 / IBAN TR72 0006 2000 0820 0006 2947 03

Yapacağınız ufak bir yardım zor durumdaki bir çok insanı hayata bağlayan bir umut olacaktır. Mesajımızın ulaştığı herkesi, deprem bölgesinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım etmeye davet ediyoruz.


Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

19 Ekim 2011 Çarşamba

Başta şehit aileleri olmak üzere tüm Türkiye'nin başı sağolsun!


26 şehit! İnanmak istemiyor insan! Tam 26 eve ateş düştü diyor televizyon,eminim ki aileleri kadar kimse üzülemez ama tüm Türkiye alev alev yanıyor! Buraya yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum! Artık Allah sabır versin demek bile o kadar zor geliyor ki,sabrı var mı bilmiyorum!
Artık bir SON! Son verin bu yangına,gencecik bedenler bir hiç uğruna kaybolup gidiyor,biz sadece izliyoruz...

BAŞIMIZ SAĞOLSUN...

18 Ekim 2011 Salı

Tavuklu Kimyonlu Göbek Salata

Erteliyoruz.. Hepimiz her gün bir şeyleri erteliyoruz.. Yapmayı,  yazmayı, okumayı, dinlemeyi, öğrenmeyi, sevmeyi..  Her neyi ise,yok mu hayatlarımızda ertelediklerimiz?

Zaman öyle hızlı geçer oldu ki, kendisine yetişmek için koşmaya başladım. Günler,saatler, dakikalar su gibi! Ve biz erteledikçe o yapmamız gerekenleri, aslında arkamızda yavaş yavaş bir çığ büyüyor. Bahara dek,karlar eriyene yok olana dek, yani unutuna dek..

Ben de kendime bir 'ertelediklerim' listesi yapmaya karar verdim bugün:) Ve kendime söz vermek istedim; teker teker yapabildiklerimin hepsini yapacağım diye.. Nasıl fikir ama?

Eğer ertelediklerinizin vicdani rahatsızlığını hissetmeye başladıysanız,bir liste de siz yapın derim;)

Sevgiyle..



Boğazınızı daha fazla düğümlemeden bugün paylaşacağım tarife geçeyim:) Bu salataya kimyonu çok yakıştırıyorum ben, bolca kullanmaktan çekinmeyin derim.

Malzemeler;

1 orta boy göbek salata
1 tavuk göğsü
1 küçük kutu haşlanmış mısır
1 çay bardağı bezelye (haşlanacak)
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon
tuz
az karabiber

Yapılışı:

1. Göbek salatayı 4'e bölüp iyice yıkayın. Her çeyrek parçayı da boyuna ikiye bölüp, enine kalınca doğrayın.
2. Salata kurutucusu ile iyice kurutun. Hala suyu var ise kağıt havlu ile fazla suyunu alın.
3. Tavuk göğsünü haşlayıp soğutun,soğunya didin.
4. Bezelyeleri az suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
5. Bir kasenin içinde yoğurt,mayonez,kimyon ve karabiberi karıştırın.
6. Büyük çukur bir kaseye doğradığınız göbek salatayı, haşlanmış bezelyeyi,tavukları, mısırı ve yoğurtlu karışımı döküp iyice karıştırın. Tevsiyem eldiven kullanarak elinizle,salatayı fazla ezmeden karıştırmanız,çünkü kaşıkla karıştırmanız daha zor oluyor.
7. Salatayı servis kasesine alın,servise hazır!

Afiyet olsun!

16 Ekim 2011 Pazar

Meksika Fasulyeli Salata

Herkese Merhaba,

Umarım güzel bir haftasonu geçirmişsinizdir. Havaların durumu malum,evden çıkamaz olduk. Daha önce söylediğim gibi, kış aylarında genelde haftasonlarıını evde sinema keyfi ile geçiriyoruz.
Bu Cumartesi de bu keyfi arkadaşlarımızla paylaştık.İzlediğimiz film 'Crazy, Stupid, Love' idi.Hepimiz beğendik,özellikle de sonu çok hoşumuza gitti. İzlemenizi tavsiye ederim:)

Yemek yerine bir çay sofrası hazırladım. Bu salata da soframızdakilerden biri..
Fotoğrafı hava karardıktan sonra çektiğim için biraz karanlık oldu..


Aslında illa da şu olmalı diye bir malzeme listesi yok ama kendi kullandığım malzemleri yazıyorum.

Malzemeler;

1 kutu konserve meksika fasulyesi
1 adet havuç
3 dal taze soğan
Yarım demet dere otu
3 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
1 küçük kutu haşlanmış mısır
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber

sosu için;

zeytinyağı
nar ekşisi
tuz

Yapılışı,

1. Dereotunu ayıklayın yıkayın,fazla suyunu alın. İnce İnce doğrayın.
2. Havucu soyup rendeleyin.
3. Biberleri yıkayıp tohumlarını temizledikten sonra ikiye bölüp ince ince dilimleyin
4. Tüm malzemeleri çukur bir kapta sosunu de ekleyerek karıştırın. servis yapacağınız kaseye dökün.

Afiyet olsun!

14 Ekim 2011 Cuma

Elmalı Kurabiye

İstanbul bizi bu sabah yine puslu ve yağmurlu bir havayla uyandırdı. Artık 'Kış geldi!' demeye başladı herkes..

Sıcak bir bardak çayla elmalı kurabiye yemeye ne dersiniz? İçiniz ısınsın,ağzınız tatlansın:)


Malzemeler:

Hamuru için;
200 gram oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker ( 2 çorba kaşığı elmalı harç için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)

İçi için;
4 adet elma
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için;
Pudra şekeri

Yapılışı;

1. Tüm hamur malzemeleri çukur bir kap içinde unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
2. Yoğurduğunuz hamuru 6 bezeye ayırıp dinlenmeye bırakın.
3. İçi için 4 elmayı rendeleyin. Şekeri ekleyip teflon tavada suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
4. Suyunu çektikten sonra tarçını ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
5. Ayırdığınız bezeleri merdane ileyemek tabağı büyüklüğünde yuvarlak açın. 6 tane üçgene ayırıp geniş taraflarına elmalı harçtan koyun,rulo yapın.
6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin.
7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
8. fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri sepin. ( Ben çay süzgeci ile serpiyorum)

Afiyet olsun!

11 Ekim 2011 Salı

Şekerpare

Haftaya tatlı bir başlangıç:)) Şekerpareler bayramdan kalma,tarifi yayınlamak bu güne kısmetmiş:)

Benim en sevdiğim şerbetli tatlılardan biridir . Tabi ki baklava ve şöbiyeti saymıyorum çünkü onları layıkıyle yapmayı beceremiyorum. Şekerpare hem yapması kolay hem de lezzetli bir tatlı. Baklava yapmayı büyüklerime bırakıyorum, belki büyüyünce yaparım :))



Malzemeler:
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (Sana hamurişi kullanıyorum)
  • 3/4 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta (1'nin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için; bütün fındık
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 şu bardağı su
  • yarım limon suyu

Yapılışı:

1. Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu  15-20 dk kaynatın,inmesine yakın limon suyu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp soğutun.
2. Yumuşak margarini,irmiği ve şekeri karıştırma kabına alın.
3. Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
4. Unu yavaş yavaş eklemeye başlayarak yoğurun.
5. Kurabiye gibi yuvarlak şekiller verip yağlanmış tepsiye ya da borcama dizin.
6. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile karıştırdığınız yumurta sarısını sürüp fındıkları bütün olarak yerleştirin.
7. 180 derecede 25-30 dk. pişirin.
8. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ılınmış şerbeti döküp çekmesini bekleyin.

Not: Bu ölçülerle  1 büyük fırın tepsisi ve 1 kare borcam şekerpare çıkıyor.



Afiyet olsun!

9 Ekim 2011 Pazar

Zeytinyağlı Fasulye

Herkese iyi pazarlar! Gerçi Pazar gününü bitirmek üzereyiz ama olsun:)

Umarım herkes güzel bir haftasonu geçirmiştir. İstanbul bizi bu sabah yağmurla uyandırdı ama hava çok da serin değildi..Biz bu günü ev gezmesi ile geçirdik,güzel mamalar yedik,sohbetler ettik.. Keyifli bir günü geride bırakırken,eşim Pazartesi sendromunu şimdiden yaşamaya başladı ve kendini rahatlatmak için oyuncağının (kendisi play station olur) başına oturdu:) Ben de bilgisayarın başına geçip çok sevgili bloğuma hafif ve lezzetli zeytinyağlı fasulyenin tarifini yazayım dedim:)

Bu fasulyenin hikayesi var bizim evde. Babam yemeklerde soğan yemez, bu yüzden annem yaptığı tüm yemeklere soğanı bütün koyar ve yemek pişince çıkarır. Eşim ise soğanın her türlüsünü çok sever,hatta yemek için yağda kavurduğum salça soğan ikilisi görünce ona biraz vermem için ısrar eder. Bu yüzden ben de fasulye yaparken soğanı doğrayıp koyuyordum. Ama çok sevgili eşim annemde yediği soğansız taze fasulyeyi ''Annen fasulyeyi daha güzel yapıyor aşkım'' yorumuyla çok beğendiğini söyleyince ben de annem usulü pişirmeye başladım ki itiraf edeyim ben de böylesini daha çok seviyorum:)



Gelelim tarife..

1/2 kg taze fasulye (çalı fasulye ile yaptım)
1 adet orta boy soğan
4 adet domates
2 adet küp şeker
tuz
zeytinyağı (1/2 çay bardağı kadar)

Yapılışı:

1. Fasulyeleri ayıklayıp istediğiniz büyüklükte kesin,yıkayıp süzün.
2. Domatesleri küp küp doğrayın.
3. Soğanın kabuklarını soyup bütün halde bırakın.
4. Yayvan, tercihen döküm tencerenin içine fasulyeleri, fasulyelerin ortasına bütün soğanı koyun.
5. Fasulyelerin üzerine küp küp doğranmış domatesleri,tuzu,şekerleri ilave edip üzerine zeytinyağını gezdirin.
6. Tencerenin kapağını kapatıp hiç su eklemeden en kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin.

Sadece domatesin suyuyla piştiği için çok lezzetli oluyor,tavsiye ederim.

Afiyet olsun!

7 Ekim 2011 Cuma

Karnaval Facebook'ta

Lezzet Karnavali artk facebook'ta:)

Yandaki facebook kartına tıklayarak bana ulaşabilirsiniz!

Marmelatlı Kurabiye

Şık sunumu ve harika lezzetiyle çok beğilen kurabiyelerim:)

İçindeki fındık parçaları çok güzel bir lezzet kattı,denemenizi tavsiye ederim..


Malzemeler.

1 paket (250 gr) yumuşak margarin
1 yumurta
2 çay bardağı çekilmiş fındık
5 çorba kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı nişasta
Aldığı kadar un

Üzeri için; marmelat (Ben portakal marmelatı kullandım,dilediğiniz çeşit kullanabilirsiniz.)

Yapılışı

1. Tüm hamur malzemlerini çukur bir kabın içerisine alıp yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
2.Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın,ortalarına parmağınızla çukur açın.
3. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
4. 160 derecede 20 dk kadar üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
5. Fırından çıkıp soğuduktan sonra çukurlarına marmelat koyup afiyetle yiyin:)


Not: Bu ölçülerle 50'ye yakın kurabiye çıkıyor.



Afiyet olsun!

6 Ekim 2011 Perşembe

Fırında Patatesli Tavuk

Haftasonu yaklaşıyor,yarın bir çoğumuzun bitmesini iple çekeceği bir gün olacak; malum Cumartesi Pazar dinlenme günleri.. :)

Haftasonları eğer misafir gelmeyecekse pratik yemekler yapmaya çalışıyorum.Eşim Cumartesi-Pazar çalışmadığı için atıyoruz kendimizi dışarılara,malum soğuklar da gelmeye başladı artık son haftasonları sahil keyfi yapabileceğimiz. Sahil keyiflerinin yerini, soğuk kış günlerinde evde film izleme keyifleri almaya başlayacak yavaş yavaş..

Dedim ya pratik yemekler yapıyorum, işte bu tavuk da hem lezzetli hem de yapımı çok kolay bir yemek.Eğer mutfağınızda gerekli malzemeler varsa acil misafirler için de rahatlıkla hazırlanabilir..




Malzemeler,

  • 8 parça kemikli ya da kemiksiz tavuk kalça (derisiz)
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 tutam biberiye

Sosu için:
  • 2 çorba kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak

Yapılışı:

1. Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ince ince doğrayın.
2. Diğer tüm sos malzemeleri ile soğanı ve sarımsağı karışırın.
3. Tavukları bu sosa iyice bulayıp sosun içinde en az 3-4 saat bekletin.(1 gece bekletirseniz daha lezzetli oluyor)
4. Patatesleri soyup halka halka doğrayın.
5. Tavukları sosuyla birlikte borcama alın.
6.Tavukların aralarına patatesleri koyun ve patateslerin üzerine biberiye serpiştirin.
7. Fırında 200 derecede 50-60 dk pişirin.

Afiyet olsun!

4 Ekim 2011 Salı

Sandal Kabak

Herkese Merhabaa!

Bugün paylaşacağım tarif hem hafif hem de sağlıklı! Kabağın her türlü yemeğini severim,özellikle mücvere bayılırım. Bu minik sandallara da eşim bayılıyor ve sıkça yapıyorum:)

Malzemeler (4 kişilik)

2 adet kabak
4 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
1 çorba kaşığı labne peyniri
2-3 dal dereotu
Karabiber
Pulbiber

Dilerseniz üzerine beşamel sos yapabilirsiniz. Ben bu sefer yapmadım.

Yapılışı:

1. Kabakları boylamasına ikiye bölün,içlerini oyun.
2. Dilerseniz buharda dilerseniz çok az su eklediğiniz tencede hafif diri kalacak şekilde pişirin.
3.Beyaz peyniri rendeleyip ince kıyılmış dereotu ve 1 çorba kaşığı labne peynirini karıştırın. Çok az karabiber ilave edin.
4.Küçük bir borcamı zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. İç harcı kabakların içine paylaştırıp borcama dizin.
5. Üzerlerini pulbiber ile süsleyip 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Instagram